امنیت شبکه در سال 2025: هوش مصنوعی، قابلیت مشاهده، سادگی و فراتر از آن

با نگاهی به سال گذشته، شبکه سازی و امنیت شبکه مجموعه‌ای از پیشرفت‌های بزرگ و همچنین چالش‌های جدید را تجربه کرده است. نوآوری و ادغام فزاینده هوش مصنوعی (AI) در عملیات شبکه سازی فرصت‌های جدیدی را برای افزایش کارایی و نوآوری ایجاد کرده است، با این حال پیچیدگی و آسیب‌پذیری‌های بالقوه در معماری شبکه را نیز افزایش داده است. سال گذشته همچنین شاهد تغییر قابل توجهی از رویکردهای امنیتی پراکنده به راه‌حل‌های یکپارچه‌تر و کارآمدتر بودیم که به تقاضای فزاینده برای سادگی و کارایی عملیاتی رسیدگی می‌کرد.

همانطور که به سال جدید می نگریم، این روندها به سرعت به تکامل خود ادامه خواهند داد. ادغام هوش مصنوعی در امنیت شبکه به تدریج افزایش می یابد و شرکت ها همچنان به دنبال راه حل های ساده تر و ساده تر خواهند بود. علاوه بر این، در سال 2025 تاکید بیشتری بر قابلیت مشاهده، مدل‌های عملیاتی ساده‌شده و راه‌حل‌های امنیتی جامع که بیشتر با اهداف تجاری همسو می‌شوند، خواهد بود. همچنین انتظار می رود که نقش ارائه دهندگان خدمات مدیریت شده (MSP[1])برجسته تر شود به گونه ای که رویکرد شبکه ای و امنیت سازمان ها را شکل دهد. در اینجا ما به برخی از این موضوعات بیشتر می پردازیم و بررسی می کنیم که آینده این فضای به سرعت در حال تکامل در سال 2025 چه خواهد بود.

 

شماره 1: اهمیت رو به رشد قابلیت مشاهده

اهمیت مشاهده‌پذیری برای شرکت‌ها همچنان افزایش خواهد یافت، به‌ویژه وقتی فناوری‌های نوظهور پتانسیل بیشتری را ایجاد می‌کنند. با رواج بیشتر هوش مصنوعی، مشاهده پذیری جزء مهمی برای موفقیت در عملیات تجاری خواهد بود. ترکیبی از قابلیت مشاهده و یکپارچه SASE (Secure Access Service Edge) تجزیه و تحلیل جامعی را برای یک رویکرد پیشگیرانه برای عملکرد و امنیت شبکه فراهم می کند. این امر در محیطی که مدیریت بی‌درنگ و امنیت شبکه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، به دلیل شیوع روزافزون هوش مصنوعی بسیار مهم است. توانایی مشاهده و تجزیه و تحلیل عملکرد شبکه در زمان واقعی به شرکت ها اجازه می دهد تا به سرعت تهدیدات امنیتی بالقوه را شناسایی کرده و به آنها پاسخ دهند و از عملیات شبکه انعطاف پذیرتر و با قابلیت اعتماد بیشتر اطمینان حاصل کنند.

 

شماره 2: سادگی عملیاتی و راه حل های امنیتی جامع

 

در دنیایی که شبکه سازی و امنیتش پیچیدگی خاص خود را دارد، روند ساده سازی بر اقدامات صرفاً کاهش هزینه ای اولویت دارد. در حالی که کاهش هزینه ها همچنان نقش مهمی در تصمیم گیری سازمانی در سال 2025 ایفا می کند، تغییر قابل توجهی از معماری سنتی و بخش بخش شبکه و امنیت به سمت رویکردهای یکپارچه تر و از نظر عملیاتی ساده تر خواهد بود. شرکت‌ها ساده‌سازی پشته‌های فناوری خود را بیش از هر چیز دیگری در اولویت قرار می‌دهند، و از راه‌حل‌های جزیره ای دور می‌شوند که در نهایت باعث سردرگمی و آشفتگی بیشتر می‌شوند. رویکردهای یکپارچه مانند SASE با توجه به اینکه سازمان‌ها به دنبال ساده‌سازی مدیریت شبکه و امنیت هستند، نه تنها برای مقاصد صرفه‌جویی در هزینه، بلکه برای ارائه تجربیات بهتر به مشتری، جذابیت بیشتری به دست خواهند آورد.

سازمان‌ها همچنین راه‌حل‌هایی را اولویت‌بندی خواهند کرد که چالش‌های عملیاتی مرتبط با مدیریت چند فناوری امنیتی را کاهش داده و در نتیجه کارایی کلی را افزایش دهند. روند رو به رشدی به سمت راه حل های امنیتی کل نگر (جامع) وجود خواهد داشت که می تواند به طور موثر به چالش های امنیتی متعدد به طور همزمان رسیدگی کند و رویکردهای یکپارچه ای را برای کنترل دسترسی، حفاظت از تهدید و جلوگیری از نشت داده در میان چالش های دیگر ارائه دهد. پیمودن این مسیر به یک وضعیت امنیتی منسجم تر و قوی تر کمک می کند.

 

شماره 3: راه حل های امنیتی کسب و کار محور

در سال 2025، گروهی از سازمان‌ها وجود خواهند داشت که از رویکرد فناوری محور برای حل مشکلات امنیتی فاصله می‌گیرند و به جای آن بر رویکرد کسب‌وکار محور تمرکز می‌کنند. برای این منظور، شرکت‌ها به طور فزاینده‌ای معماری‌های یکپارچه SASE را اتخاذ خواهند کرد. SASE عملکردهای شبکه و امنیتی را با قابلیت های شبکه گسترده (WAN) ترکیب می کند تا از نیازهای دسترسی ایمن و پویا سازمان ها پشتیبانی کند. در اینجا تاکید بر درک بیشتر و حل مشکلات تجاری رایج مرتبط با امنیت خواهد بود. استفاده از این رویکرد به رهبران امنیتی کمک می کند تا سرمایه گذاری بیشتری را از بازار جذب کنند، بنابراین آنها می توانند بهتر از سازمان خود محافظت کنند و کارآمدتر عمل کنند.

شماره 4: ادغام پشته های فناوری و همگرایی ممیزی حالت مند و فناوری های پروکسی

از لحاظ تاریخی، بین فناوری‌های فایروال نسل بعدی (NGFW) با ممیزی  وضعیت و فناوری‌های پروکسی با دروازه وب امن (SWG) تفاوت واضحی وجود داشته است. در سال 2025، این شکاف به دلیل پیشرفت در محاسبات و تکامل مدل‌های مبتنی بر مصرف به سمت ارائه‌های «به عنوان یک سرویس[2]» کاهش خواهد یافت. معماری تک گذر[3] در خط مقدم این تحول در حال ظهور است و به سازمان‌ها اجازه می‌دهد از ممیزی حالت مند و تحلیل عمیق مبتنی بر پروکسی بهره ببرند. این توسعه نیاز سازمان ها را برای انتخاب بین این فناوری ها، همانطور که در گذشته مورد نیاز بود، از بین می برد و رویکردی یکپارچه تر و جامع تر برای امنیت شبکه ارائه می دهد.

 

شماره 5: افزایش اتکا به ارائه دهندگان خدمات مدیریت شده (MSP) و نقش هوش مصنوعی

با افزایش پیچیدگی فنی و سختگیرانه ‌تر شدن بودجه‌ها، شرکت‌ها برای مدیریت و نظارت بر فناوری‌های هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای به  MSPها متکی خواهند شد. MSPهایی که در فناوری‌های هوش مصنوعی مهارت دارند، نقشی کلیدی در تشخیص خطاها و اطمینان از ادغام بی‌نظیر هوش مصنوعی در جریان‌های کاری فناوری اطلاعات خواهند داشت و به شرکت‌ها اجازه می‌دهد با دقت بیشتری روی رشد کسب‌وکار خود تمرکز کنند. هوش مصنوعی به نوبه خود با ارائه قابلیت های نظارت، تجزیه و تحلیل و تشخیص خطای پیشرفته، نقش مهمی در افزایش امنیت شبکه بصورت بلادرنگ ایفا خواهد کرد. این اتکای فزاینده به MSP ها و هوش مصنوعی نشان دهنده تغییر قابل توجهی به سمت شبکه های هوشمند، خودکار و پاسخگوتر و استراتژی های امنیتی است که قادر به انطباق با ماهیت پویا تهدیدات سایبری مدرن هستند.

همانطور که سال 2025 خواهیم دید، واضح است که چشم انداز شبکه و امنیت شبکه با تغییرات قابل توجهی همراه خواهد بود که با پیشرفت های هیجان انگیز فن آوری و همچنین چالش های جدید دشوار همراه خواهد بود. در آینده فرصت فوق‌العاده‌ای برای سازمان‌ها در سراسر جهان فراهم خواهد شد تا شبکه و موقعیت‌های امنیتی خود را از نزدیک ارزیابی کرده و تقویت کنند و اطمینان حاصل کنند که برای رسیدگی به تقاضاهای در حال تکامل پر سرعت عصر دیجیتال به خوبی آماده هستند. برای موفقیت در آینده فناوری های دیجیتال، مهم است که کسب‌وکارها این حوزه‌های کلیدی را در نظر داشته باشند و بر این اساس برای محافظت از زیرساخت‌های دیجیتالی خود و حفظ حالت عملیاتی سیستم،  در دنیایی که به طور فزاینده‌ای به هم متصل است، آماده شوند.

نویسنده: سمانه ثبوتی


[1] Managed service providers

[2] As a service

[3] single-pass architecture

به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *